1396/05/21 15:13

مریم آموسا / مهدی عزیزی که به تازگی دوره «ترایمیکس» را گذارنده است؛ رکورد دار غواصی ایران با عمق 105 متراست. او می گوید در رشته غواصی با رکورد جهانی که غواصی در عمق 318 متری است، بسیار فاصله داریم و رسیدن به رکورد جهانی بسیار زمان و هزینه بر است.
مهدی عزیزی با گذراندن دوره دشوار «ترایمیکس» (TRIMIX) که دراین دوره ازیک کپسول جفتی 24 لیتری (Twin Tank)که شامل ترکیبات 53 درصد هلیوم،13 درصد اکسیژن و 34 درصد نیتروژن و دو کپسول شش لیتری که هر کدام با مخلوط اکسیژن 42 درصد و 81 درصد بود، با خود به زیر دریا حمل کرد،توانست رکورد غواصی درعمق 105 متری را به نام خود ثبت کند و رکورد دارغواصی ایران شود. مهدی عزیزی 30 ساله و دانش آموخته رشته کامپیوتراست او سال هاست که در رشته غواصی فعالیت می کند.
عزیزی در مورد دورهای که گذرانده میگوید: «دوره ترایمیکس یکی از دوره های پیشترفته غواصی است که در سایر کشورهایی که در این رشته ورزشی پیشرفت داشته اند؛ برگزار می شود اما متاسفانه در ایران هنوز این دوره برگزار نمی شود. با گذراندن این دوره دشوار؛غواص می تواند به قسمت های عمیق دریا دسترسی پیدا کند و کف دریا را بررسی کند. در این دوره غواص به جای تنفس از هوای فشرده،از ترکیب گازهلیوم،اکسیژن و نیتروژن استفاده کرده ومی تواند به اعماق بیش 70 متری برود. حمل این 4 کپسول به دلیل وزن بالا و کم شدن تحرک در زیر آب دشوار است و مستلزم قدرت بدنی بالای غواص است.»
او در مورد تفاوت غواصی با هوا و ترایمیکس نیز میگوید: «درغواصی با هوا،غواصان تا عمق 63 متری می توانند بروند و اما با استفاده از ترایمیکس غواصان می توانند تا قسمت های عمیق دریا بروند.با توجه به اینکه کپسول ترایمیکس هزینه اش بسیار بالا است و یک غواص بدون حمایت های دولتی نمی تواند از این کپسول استفاده کند؛ عملا در ایران اگر غواصی ادعا کند که با هوا به عمقهای بیش از 70 متری رفته است، حرف او ادعای بیش نیست. البته باید به این نکته اشاره کنم که خلیج فارس ایران میانگین عمقش بیش از 30 متر نیست و در برخی مناطق عمیق است. این را هم بگویم که ما از نظر علم غواصی نسبت به دنیا خیلی عقب هستیم.»
تجهیزات غواصی
تجهیزات غواصی
تجهیزات غواصی
تجهیزات غواصان
تجهیزات غواصان
تجهیزات غواصان
فروشگاه غواصی
فروشگاه غواصی
فروشگاه غواصی
برچسب ها :